VELKOMMEN TIL LYØ KULTUR- OG BESØGSCENTER
NYT FRA LKBC 
NYHEDER
ARRANGEMENTER


 



 

VELKOMMEN TIL LYØ KULTUR- OG BESØGSCENTER 

- Et spændende og aktivt kultur- og besøgscenter på Lyø

 

I mere end 130 år har der været en skole på Lyø. På et tidspunkt gik der 60 børn i skolen.

I 2009 lukkede skolen - som den sidst fungerende landsbyskole i det gamle Fyns Amt.

Umiddelbart en katastrofe for øen!

Øboerne - og andre med interesse for øens ve og vel - stiftede i 2009 en forening, hvis formål det er at videreføre Den gamle Skole som et aktivt kultur- og besøgscenter på Lyø.

Mange støtter op omkring initiativet, og det har vist sig, at skolen igen har fået nyt liv og er blevet levedygtig som aldrig før.

OG NU ER VI NÅET SÅ LANGT AT VI STARTER VORES 3. SÆSON. VI HÅBER PÅ EN DEJLIG SOMMER OG SKAL IGEN OG IGEN SIGE ,AT UDEN JER VAR DET HER IKKE BLEVET TIL NOGET - TAK SKAL I HAVE !

 

Nyhedsbrev maj 2016
-
Den ordinære generalforsamling i Lyø 
Kultur-og Besøgs-Center blev afholdt
mandag, den 16. maj 2016 kl. 11:00, på
Lyø  Gamle Skole. Referat ses under 
Generalforsamling øverst


Kontingentindbetaling 2016

Vi mangler stadig en del kontingenter for 2016. Kontingentet er stadig 125 kr for enkeltpersoner eller 200 kr for en husstand. Kontingenter og sponsorater kan indbetales på foreningens konto i Sparekassen Fyn 

Reg 0828     Konto 0002493268 

eller kontant til Bent Knudsen. Sponsorater er også meget velkomne.

 

Nyheder

Cafeen skal have ny forpagter, da vores nuværende forpagter har valgt at stoppe. Forpagtningen har været opslået i avisen og på Facebook, og vi har fået flere henvendelser, så vi håber snart at kunne melde ud hvem der bliver ny forpagter.

Byggeriet er nu endt, men bl.a. på grund ef en meget dyr mellemfinanciering med et underskud på 350.000 kr, som vi har søgt at få dækket med et realkreditlån, hvilket på trods af en samlet investering på godt 3 mill. kroner. Vi er derfor meget glade for, at vi har nu fået underskuddet dækket ved et fast lån fra Faaborg-Mifdtfyns Kommune, så økonomien ikke længere ser så mørk ud.

Der er søgt om penge til en pavillon på plænen bag skolen, som vil rumme plads til musikarrangementer og til besøgene, og vi mener, der er store chancer for, at det vil kunne lykkedes os at få den etableret i løbet af sommeren.

Men, kære venner og medlemmer, foreningen har brug for jeres kontingenter.


 

Bestyrelsen

 

 

 

 

 

 

 

Er der spørgsmål som du ikke får svar på her på hjemmesiden om Lyø i almindelighed og LKBC i særdeleshed, er du velkommen til at sende dine spørgsmål til os, på mail. annj@faa.dk.  
Du får en telefonopringning eller en mail fra os i løbet af et par dage.

TILBUD FRA LKBC 
Rastepladser på Lyø

Med støtte fra Tuborgs Grønne Fond og en privat donation, har LKBC etableret 10 små rastepladser på naturskønne steder på Lyø med borde- og bænkesæt og affaldstativer.

 

Her kan du downloade et kort, hvor du kan se placeringen af rastepladserne - og få gode idéer til en flot rundtur på Lyø.¨

LKBCs rastepladser på Lyø
Nye forpagtere pr.1. juli 2016

Bestyrelsen for Lyø Kultur- og Besøgscenter har i fuld enighed besluttet, at det af hensyn til foreningens formål og fortsatte eksistens har højeste prioritet, at Caféen i sommersæsoner 2016 har åbent i videst mulige omfang. Der er derfor truffet en aftale om forpagtning af Caféen, så den holdes åbent dagligt i sæsonen 2016 allerede fra den 1. juli. 
 Aftalen er indgået med Alexander Sjøstrøm Petersen, Urs Fiedler, Trung Tien Do og Oskar Emil Olsen om forpagtning af Caféen på Lyø Gamle Skole for 2016, samt med mulighed for forpagtning af Caféen for sæsonen 2017.
Vi håber at alle tager godt imod de unge mennesker.
Link til Cafe Lyø den gamle skole FB side hvor de nye forpagtere opdaterer og man kan få at vide åbningstider og menu : 
Cafeens Facebooksid: Cafe Lyø den gl.skole
 

2012

 

I 2012

Referat 24/5 Nyhedsbrev nr.1-2012
2011

Her kan du se vores nyhedsbreve:

Foreningens vedtægter Referat/generalforsamling
LYØ KULTUR- OG BESØGSCENTER - Roestoftvej 8, Lyø - 5600 Faaborg
Lav din egen hjemmeside med mono.net